Welkom bij BKR

Wij ontvangen, ordenen en ontsluiten privacygevoelige data in onze registers en we verbinden partijen die een rol spelen bij kredietverlening aan consumenten in Nederland. We vertellen u graag hoe we dat doen én wat we voor u als gemeente, kredietaanbieder, Wwft-plichtige of vaste lasten partner kunnen betekenen. Benieuwd?

Ontdek onze organisatie

Uw persoonlijk kredietoverzicht bekijken?

Log dan in op mijnkredietregistratie.nl, onze website voor consumenten. Bent u ondernemer en heeft u een krediet waarvoor u persoonlijk aansprakelijk bent? Ook dan kunt u inloggen op mijnkredietregistratie.nl. Lees hier ook welke kredieten we wel én niet registreren.

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting BKR. Al sinds 1965 werken we aan een financieel gezond Nederland. We zetten ons dagelijks in om data over kredieten, betalingsachterstanden en schuldhulp in onze drie registers te verzamelen en om van daaruit betrouwbare signalen te genereren voor wie met ons aan ditzelfde doel werkt. Zo beperken we risico’s voor kredietverstrekkers en individuen, en helpen we gemeenten om schulden en betalingsachterstanden op tijd te signaleren. Daarnaast ondersteunen we financiële organisaties bij het voorkomen van identiteits- en kredietfraude.

Laatste nieuws

ID-wallet is handig en veilig en garandeert ‘dataminimalisatie’

In 2025 wordt de ID-wallet geïntroduceerd: een digitale portemonnee, waarmee je in heel Europa persoonlijke gegevens veilig kunt gebruiken en delen. In een interview in het julinummer van BKR-magazine Inzichtelijk legt voormalig verantwoordelijk staatssecretaris Alexandra van Huffelen uit dat gebruiksgemak, data-minimalisatie, betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie voorop staan bij de ontwikkeling van de nieuwe app.

Lees meer

Samen gaan we voor financieel welzijn

Is het verantwoord om een krediet aan iemand te verstrekken? Hoe voorkomt en ondersteunt u mensen met schulden? Ontdek nu hoe we uw organisatie antwoord kunnen geven op deze vragen.

Van overzicht naar inzicht

Wij verzamelen en beheren gegevens over kredieten, betalingsachterstanden en schuldhulp van personen van 18 jaar of ouder. Dat doen we in deze drie registers:

Zo voorkomt u (identiteits)fraude

Fraude en financiële criminaliteit komen helaas steeds vaker voor. Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), dient uw organisatie daarom te weten wie uw klanten zijn. Deze producten helpen daarbij.

Hoe staat Nederland ervoor?

Consumptieve kredieten

7595775

Personen

Betalingsachterstanden

413378

Personen

Schuldregelingen

36077

Personen

* Alle cijfers gaan over personen van 18 jaar en ouder
* Periode: tot 31 december 2023
Bron: Kredietregister

Bekijk onze jaarcijfers in de BKR Monitor

Uitgelicht: De schuldenketen moet beter georganiseerd worden

In het najaar van 2023 startte het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) Problematische Schulden, wat leidde tot het rapport 'Naar een beter werkende schuldenketen', waarin tekortkomingen in de schuldenaanpak in Nederland worden belicht. Een flink deel van het rapport gaat over de aanbevelingen die het IBO doet, zoals het voorkomen van problematische schulden, het verkorten van de doorlooptijd en het verlagen van de kostenoploop. Voorzitter Ernst van Koesveld gaat in op het rapport en de betekenis ervan. In het interview gaat Van Koesveld ook in op de rol van Stichting BKR, die een belangrijke rol speelt bij de registratie van schulden. Ook gaat hij in op de bewaartermijn van BKR: “Er is wat voor te zeggen om vast te houden aan vijf jaar om de kans dat mensen terugvallen in een situatie van problematische schulden te verkleinen.”

Lees ons Magazine Inzichtelijk